šeštadienis, birželio 25, 2011

Plastmasinio Kibiro Sindromas

Kas tas plastmasinio kibiro sindromas? Ar sergate?
Jeigu sveriate daugiau negu norite, manau šią batsilą pasigavote.
O dabar pakalbėsiu apie automobilius, su kuriais lieknėjimas ir tobula figūra neturi nieko bendro. Tačiau tik iš pirmo žvilgsnio.
Mūsų automobiliai - brangūs mechanizmai. Jaudinamės dėl mekiausių gedimų ar vos matomų įbrėžimų. Pilame tik aiškiai nurodytą kuro rūšį ir pan. Tarkime jums pasibaigė benzinas, o aš sakau: "Luktelėkite minutėlę. Juk automobilis varomas benzino ir oro mišiniu. Jūsų bagažinėje mačiau plastmasinį kibirą. Žinau, kad plastmasė yra šalutinis naftos produktas. Jei kibirą susmulkinsime į mažus gabaliukus, sugrūsime juos į benzino baką ir įpūsime oro, jūsų problema bus išspęsta." Ką jūs pamanytumėt, jeigu taip pasakyčiau? Tikriausiai, kad man laikas į beprotnamį.:D Visiems aišku, kad tai nesąmonė. Tačiau daugelis iš mūsų būtent taip elgiasi su savo kūnais visą gyvenimą. Taigi tokį elgesį galime traktuoti, kaip plastmasinio kibiro sindromą.
Jums priklauso milijoną kartų vertingesnis ir sudėtingesnis mechanizmas už brangiausią automobilį, tai JŪSŲ KŪNAS.
Mums nebūtina žinoti, kaip veikia automobilio variklis. Tereikia laikytis gamintojo nurodymų. Laukiniams gyvūnams nebūtina žinoti, kaip veikia jų virškinimo sistema. Tam tikra prasme jiems pasisekė - jie neturi proto, tad ir neprieštarauja įgimtiems instinktams. Jie tiesiog minta gamtoje randamu maistu. O mums, dėja, išplovė smegenis ir įtikino, kad žmogus, o ne gamta, geriausiai žino, kuo mums reikėtų maitintis. Leidome intelektui įsivelti į šį reikalą ir dabar jaučiame pasekmes. Spauda, televizija labai įtakoja mūsų mitybos įpročius, o dar aktyviau veikia vaikus, kurie yra ypač jautrūs. Prie cukraus, kofeino priprantama. Ne veltui reklamose puikuojasi posakis: "vieną kartą paragavęs negali nustoti", štai jums ir užburtas ratas.
Galius patikinti, kad ėmusios valgyti naturalius produktus (vaisius, daržoves, kruopas, sėklas), dabar jūsų valgomas nesveikas maistas taps neskanus. Tačiau reikia ištverti bent pora savaičių be jo. Tai greitai praeis, jeigu užsiimsite mėgiama veikla, o ne vis galvosite, kad šaldytuve dar liko ledų.
Valgome tam, kad aprūpintume savo mechanizmą degalais ir energija - antraip jis neveiks. Skirtingai nei automobilis jūsų kūnas pats pasitaiso ir prisižiūri. Todėl neapsunkinkime jo darbo, tik todėl, kad jums reikia psichologinio pasitenkinimo. Keliu minučių užkandis jūsų virškinimo sistemą apkraus mažiausiai 4 valandas, o maistingųjų medžiagų dozės negaus. Energija pakils, o vėliau iš aukščiau krisite žemiau ir skaudžiau. Siekime ilgalaikės naudos ir rezultatų keisdami mitybos įpročius į teigiamą pusę, kad nereikėtų raudonuoti prisipažystant, jog sertate plastamasinio kibiro sindromu.

Paruošta pagal A. Carr "Lengvas būdas sulieknėti"

Apkabinu ir Bučiuoju,
Lieknėjimo Guru

3 komentarai:

Elzė rašė...

Labas Lieknejimo Guru,
labai norejau tau padekoti uz nuostabu straipsni.
Tiesiog atveria akis. DEKUI!

Ilona B. rašė...

Norėjau Vaidai padėkoti už profesionalią konsultaciją. Už didelę tikėjimo liepsną, kurią uždegė ir žinoma už palaikymą.
Ačiū, ačiū ir dar kartą ačiū!
Manau, kad dabar vėl galėsiu būti savimi.:)

Lieknėjimo Guru rašė...

Labai džiaugiuosi sulaukusi pirmūjų komentarų.:)

Elze, dėkui už pagyras. Tikiuosi vis apsilankysi pas mane ir sužinosi naujų dalykų, kurie padės tau gyvenime.:)

Ilona, buvo labai malonu pabendrauti. Aš jumis tikiu, belieka tik jums patikėti savimi.:)
Jeigu kokie nesklandumai prašom skambinkit. Nepamirškit kitas mūsų susitikimas po mėnesio.;)