pirmadienis, birželio 27, 2011

Slaptas Ginklas - Mėlyna Spalva

Sveiki! Tikiuosi, jau pasistūmėjote į priekį. Nekalbu apie 5 ar 10 kilogramų prarasto svorio, tačiau tikiuosi, kad bent išanalizavote situaciją. Kaip žinote gera pradžia pusė darbo. O jeigu dar to nepadarėte, ko jūs laukiate? PIRMYN! Kuo greičiau pradėsite, tuo greičiau pirksite naujus džinsus.:)
O dabar pakalbėsime apie vieną iš slaptų gudrybių. Kokia ji? Tikriausiai jau supratote. Tai spalvos, kurios gali prisidėti prie rezultatų. Dabar paaiškinsiu kodėl spalvos turi įtakos mums ir kodėl pasirinkta būtent mėlyna.
Ar girdėjote ką nors apie aromoterapiją? O ką nors apie spalvų terapiją? Tyrimais nustatyta, kad žmogų veikia kvapai lygiai taip pat kaip ir spalvos. Juk net apie žmogaus charakterį sprendžiame iš jo pasirinktos spalvos. Mūsų akys skiria spalvas dėl to, kad akies tinklainę sudaro trijų rūšių šviesos receptoriai, kurie ypač jautrūs trim pagrindinėm spalvom: raudonai, žaliai ir mėlynai. Spalvos turi įtakos sprendimams ir savijautai. Ar pastebėjote, kad dažniausiai svetainės sienos dažomos gelsva spalva? Tikriausiai ir jūsų kambario sienos geltonos, taip yra nes ši spalva ramina, suteikia jaukumo. Vienos spalvos padeda atsipalaiduoti, kitos susikoncentruoti. Raudona, oranžinė ir geltona - aktyvumo, o žydra, mėlyna ir violetinė - ramybės spalvos, žalia - neultrali.
Kuo gali padėti mėlyna spalva sulieknėti? Mano patarimas: rinkitės mėlynos spalvos indus. Man padėjo, padės ir jums. Kai valgote iš tamsios spalvos indų, tai gali būti mėlyna ar juoda spalvos, sumažėja potraukis valgiui. Jokiu būdu nesirinkite raudonos, oranžinės, geltonos spalvos, nes valgant iš šių indų jūsų apetitas padidės. Iš bėdos tiks balta, nes ji neultrali. Taip pat valgant iš baltos spalvos indų labiau atsiskleidžia maistas. Taip pat nepamirškite serviruoti stalą,  taip valgymą padarysite šventišku ritualu. Servėtėles taip pat rinkitės tamsias. Šiukštu nevalgykite prie kompiuterio, nes jūsų visas dėmesys bus susikoncentravęs į ekraną, o ne į maistą. Tokiu atveju jūs net nepajusite pasimėgavimo maistu ir būtinai norėsite pakartoti.
Kalbant apie indus turiu paminėti, kad privalote rinktis mažesnes lėkštes, dubenėlius, šaukštus, šakutes ir puodelius. Kodėl? O todėl, kad tokiu būdu jūsų porcija atrodys didesnė, ir nesijausite psichologiškai nuskriausta. Didelės lėkštės tik restoranams, kur virėjai gali pademonstruoti savo genialumą. Gerdamos arbatą ar kavą ne iš didelio puslitrinio puodo, o iš dailaus mažo puodelio atrodysite tikrai estetiškiau, manau ir mėgausitės labiau. Geriau pakartokite, negu imkite vieną ir didelį. Ekstremaliomis dienomis galite pagrindinį patiekalą dėti į desertinę lėkštę, taip tikrai išlošite. O jeigu pusę lėkštės sudarys daržovės - Sveikinu su sėkmingais pietumis.

Apkabinu ir Bučiuoju,
Lieknėjimo Guru

Komentarų nėra: