penktadienis, birželio 24, 2011

Sveikos Mitybos Piramidės Apgaulė!

Rašysiu tiesiai, be jokių užuolankų.
Jus apgavo! Jus apgavo darželyje, mokykloje ir dar velnias žino kur.
Deja, gydytojai ne visada buna teisūs. Kala tik teoriją, o kur praktika? Čia jau reikėtų mūsų švietimo sistemą kaltinti, bet be to apseisime turime svarbesnių rūpesčių per akis. Na, dabar pakalbėkime apie tiesą. Kokia gi ji yra?
Kairėje pusėje pateikiau piramidę, kurią matome nuo mažens. Panagrinėkime atidžiau. Patį pagrindą sudaro grūdinės kultūros produktai. Tai yra kviečiai, duona, košės, batonai ir panašiai. Rodos ta prancūziško batono riekė nieko nepakeis, juk sotu. Deja, ji tikrai pakeis jūsų užpakaliuko gabaritus. Žygiuokime toliau į viršų. Pagaliau išvystame daržoves, bei vaisius. Ir dar jie dalinasi visą piramidės aukštą. Žiūrim toliau, tai mėsa, žuvis, pieno produktai. Žodžiu baltymai. Mūsų viršūnėlę vainikuoja cukrus ir riebalai. Mielosios, tik nepamirškit, kad cukrus yra ne tik kristalėlių pavidalu jūsų cukrinėje! Jo rasite ir sausainiuose, vafliuose, guminukuose, jogurte, suryje, sultyse... Begalo galėčiau vardinti ir vardinti. Švelniai tariant jo rasite apie 90 proc. maisto produktų. Na, apie cukrų dar tikiuosi bus progos pakalbėti. O geriausias patarimas iš mano pusės būtų - SKAITYKITE ETIKETES! Pasitaikys ir taip, kad jų nebus ant maisto produktų, tuomet išvis nepirkite to šlamšto ir netikėkit kaip gražiai suokia pardavėjas.
Be mano komentarų rodos piramidė kaip piramidė. Rodos viskas puiku. Taip? Tai kur kabliukas?
Ar niekas iš jūsų nepamiršo, kad mūsų 70 proc. kūno sudaryta iš vandens? Taigi, iškilmingai jums pristatau XXI amžiaus Sveikos mitybos piramidę. Susipažinkite. Vis dėl to norėčiau įkišti ir čia savo trigrašį.
Kaip matote visą piramidės pagrindą sudaro ne kas kitas, o mūsų karalius vanduo. Jo turėtumėte išgerti apie 2-3 litrus per parą. Jeigu laikotės dietos, ar norite sulieknėti mano patarimas butų 3,5-4 litrai. Tačiau nepersistenkite, nes apsunkinsite savo inkstus. Toliau grūdai. Vartokite kuo tamsesnes grūdines kultūras, tai yra: tamsią duoną (ruginę), avižas, grikius. Jokių batonų ar bandelių (leistina tik ypatingomis progomis). Tai jums suteiks sotumo, nes maistinės skaidulos išbrinksta skrandyje ir padidėja jų tūris. Kita skiltį palieku daržovėms, o vaisius keliu į viršų. Laikydamosios dietos reikėtų vaisius apriboti. Kodėl? Nes iš savo patirties galiu pasakyti, kad jie nesuteikia ilgalaikio sotumo. Tai užtuks maksimum 30 min. ar 1 valandą. O jeigu norite tik būti sveiki ir kupini enegijos valgykite vaisius pilnomis saujomis. Taip pat priminsiu, kad vaisius derėtų valgyti prieš pagrindinį patiekalą, nes jie yra virškinami žarnyne. Jeigu sukimšite viską kartu ims vykti puvimo procesai. Kitų dviejų piramidės dalių nedrįsiu komentuoti, nes pati esu vegetarė. Vegetarizmas tikrai jus palengvins, tačiau tai jau priklauso nuo kiekvieno žmogaus požiūrio ir pasirinkimo.
Taigi nepamirškite gerti vandens, vandens ir dar kartą vandens! Kad būtų stimulas pasakysiu paslaptėlę. Jeigu nekeisite savo mitybos, bet išgersite reikiamą vandens kiekį per dieną, tai per mėnesį neteksite apie 2-3 nereikalingus kilogramus. Tikrai nesunku, tereikia nešiotis gertuvę ir jau galėsite laisviau užsisegti džinsų sagą.

Apkabinu ir Bučiuoju,
Lieknėjimo Guru

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaip fainai, net nepastebejau kad sena piramide klaidinga..:D

comely rašė...

O jei vanduo su citrina? skaitosi kaip už paprasta vandenį, ar jau jis blogai ir reikia papildomai gerti vandens paprasto? :)

Lieknėjimo Guru rašė...

Kadangi citrina yra vaisius, tai vanduo su citrina yra priskiriamas prie maisto. Nepamirškim, kad ir citrinos sultys turi kalorijas.

Arbata, kava, sultys, sultiniai yra maistas. Mums reikėtų per dieną išgerti 3 litrus gryno vandens, be jokių priemaišų.:)

Žana35 rašė...

Sveiki, norėčiau patarimo.
Pagal rekomendacijas išgeriu per dieną 2-3 litrus vandens. Tačiau jaučiuosi labai ištinusi ir išsipūtusi. Dėl kokių priežasčių tokia savijauta? Būsiu dėkinga už pagalbą.

Lieknėjimo Guru rašė...

Žana, ar tik jūs naudojate ne per daug druskos?
Per didelis druskos vartojimas skatina skysčių kaupimą organizme.
Viskas gerai, gerkite tiek vadens ir toliau. Tiesiog laikinai atsisakykite druskos, o jeigu be jos negalite gyventi vėliau galėsite ją įterpti į savo mitybą.

Anonimiškas rašė...

paskutine pastraipa, antras zodis , mkeciau tai istaisyciau :) bet siaip saunuole:)

Lieknėjimo Guru rašė...

Pataisyta, ačiū už palaikymą.;)

Sveika mityba rašė...

Kad senoji piramidė yra ne tokia jau ir gera galbūt ir sutinku, tačiau norėčiau patikslinimo dėl tų viasių valgymo prieš pagrindinį patiekalą: koks laiko tarpas turi praeiti nuo suvalgytų vaisių iki tol, kol bus galima valgyti rimtą maistą? Pasakyta, kad prieš, bet nepasakyta kiek prieš :)